UPC vs Tele2 4-1 (Internet+TV analoog + digitaal +Bellen)

Zoals u wellicht wel gelezen heeft moesten UPC en Ziggo de analoge kabel televisie van de OPTA openstellen voor andere aanbieders (wederverkoop van het UPC en Ziggo pakket). Inmiddels is bekend dat Tele2 vanaf morgen (27 juli 2010) ook analoge kabel tv los en in een totaal pakket op gaat nemen. Prijzen en exacte details zijn nog niet bekend. Echter diverse berichten wijzen op een bedrag van 5 euro voor analoge tv in het geval van een totaal pakket (4-1) of 15 euro in het geval je alleen analoge tv afneemt.
Van de speculaties uitgaande kom ik op zo’n 45 euro uit als je een 4-1 pakket neemt bij Tele2.
Laten ze bij UPC nou ook een pakket hebben voor 45 euro. Even de vergelijking wat je daarvoor krijgt.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

7 Thoughts to “UPC vs Tele2 4-1 (Internet+TV analoog + digitaal +Bellen)”

 1. Sven

  Mooie vergelijking. Overigens, bij UPC kost Europa bellen 10 cent p/gesprek, niet per minuut.

 2. Robin

  Bedankt voor je reactie Sven. Ik heb het gecorrigeerd.

 3. Boudewijn

  Hoi Robin,

  Goed artikel, bedankt voor de vergelijking. Het lijkt allemaal zo voordelig maar wat ben je er in werkelijkheid voor kwijt?

  Ik vraag me af of het ook mogelijk is om een vergelijking met het Ziggo alles in 1 basis pakket te maken valt, deze kost €41,50 per maand.

  Het enige voordeel van Tele2 wat ik ten opzichte van Ziggo kan ontdekken is een fors hogere internet bandbreedte en dat je je digitale decoder gratis krijgt, terwijl je er bij Ziggo €39 voor betaalt, wil je HD-tv dan betaal je zelfs €79.

  Al met al is Tele2 dan toch goedkoper, of heb ik dit mis?

 4. Robin

  Boudewijn bedankt voor je reactie. Inmiddels heb ik overigens nog wat zaken toegevoegd o.a. over de gevolgen van als je Tele2 neemt met IPTV als dat al technisch mogelijk is i.v.m. de afstand van je huis tot de wijkkast. Je IPTV haalt een deel van je internet snelheid weg waardoor je dus nog minder van de TOT 20MB overhoud. In de praktijk is dat sowieso bij ADSL altijd stukken minder reken zo’n 8-15MB (afhankelijk van de afstand) ten op zichte van kabel internet wat met de 25MB van UPC maar ook Ziggo vaak veel meer kloppend is om te halen.

  De eenmalige aanschaf van decoders bij Ziggo zou ik niet als een drempel ervaren want de Humax decoders zijn vaak veel prettiger om mee te werken en qua functies. Je kunt overigens ook door een CI+ kaart in je tv te stoppen (alleen bij recente tv’s die goedgekeurd zijn door Ziggo) zonder decoder kijken. Zie ook: https://www.ziggo.nl/#producten/televisie/digitale-televisie-module-ci/

  Bedenk ook goed dat Ziggo veel meer digitale zenders al standaard in het basis pakket van 16,30 erbij levert (inclusief BBC 1,2 wat Tele2 niet mag digitaal) en daarnaast veel interessante zender uitbreidingen kunt doen.

  Ik kom bij Ziggo voor 4-1 pakket ‘Alles-in-1-plus’ op 51,50 als je een vergelijkbaar aanbod zoekt met 22MB internet zie ook https://www.ziggo.nl/#producten/alles-in-1/plus/.

  Ziggo TV – Plus abo:
  * 30 analoge en circa 60 digitale tv-zenders
  * 5 verrassingszenders uit de Keuzepakketten

  Ziggo Internet Plus abo:
  * downloaden met 22 Mbit/s, uploaden met 4 Mbit/s

  Bellen Plus abo:
  * bellen naar vast voor € 2,5 cent per minuut, starttarief € 5,5 cent
  * bellen naar mobiel voor € 16,9 cent per minuut, starttarief € 5,5 cent

  Zie voor alle pakketten ook deze pagina op de Ziggo website: https://www.ziggo.nl/#producten /alles-in-1/

 5. harry

  Bij upc worden voorzover ik zie, de standaardkosten van 16,70 per maand niet opgeteld. UPC is dus 16,70 per maand duurder. Nogal een fors verschil.

 6. Robin

  @harry in het overzicht neem ik zeker wel de analoge televisie kosten van UPC mee. Die zijn overigens 16,80. Echter het abonnement Alles-in-1 voordeelpakket van UPC wat ik hier noem heeft die 16,80 al verwerkt in het aanbod kijk maar hier:
  http://www.upc.nl/totaalpakketten/aanbiedingen/
  ‘kabel televisie’ staat erbij en ook onderin staat de regel: “Dit pakket is op basis van een jaarcontract inclusief het standaardpakket Radio / TV, en is daarna maandelijks opzegbaar. Lees de voorwaarden”

 7. Sjier

  Robin, harstikke bedankt voor de vergelijking. Ik neem al jaren “internet& bellen:” af bij Tele2 en was nu maar aan het twijfelen of ik zou overstappen naar UPC of Digitale tv van Tele2 erbij nemen. Als ik zo naar het bovenstaande overzicht kijk. Denk ik toch de overstap naar UPC te maken. Merendeels voor het onbeperkt bellen en naar vaste en mobiele nummers voor 9 euro en 5 euro. Ook al beweerd Tele2 goedkoper te zijn dan de andere aanbieders.

Comments are closed.