FAQ

FAQ (Veel gestelde vragen)

Gaat UPC ook glas tot in huis aanleggen?
Nee. UPC kiest er strategisch voor om het laatste stuk van de verbindingen via gedeelde coax te laten verlopen. Men heeft ook geen plannen om op termijn gebruik te gaan maken van het glasvezelnetwerk van Reggefiber/KPN of andere glasvezel partijen. Dat is wel begrijpelijk omdat men natuurlijk voor heel veel geld aan infrastructuur in de grond heeft liggen.
Hoeveel TV’s kan ik aansluiten op een aansluiting via de glasvezel?
Afhankelijk van het feit of de aanbieder ook analoge en dvb-c radio/tv aanbiedt zijn er tot drie mogelijkheden. Analoog, digitaal via dvb-c en interactieve tv. Heb je nu de tv aangesloten via een coaxkabel van UPC dan kun je bij analoog via glas het zelfde als nu met UPC. Alleen de zenders kunnen verschillen in aantal en soort. Bij DVB-C kun je digitaal tv kijken naar een select aantal tv/radio zenders (30+ tv zenders 40+ radio zenders) zonder een decoder (mits je tv deze functionaliteit ingebouwd heeft) en kan dus op een onbeperkt aantal tv’s zonder meerprijs per extra tv die je aansluit.

Interactieve digitale tv is een ander verhaal. Het gaat er echter meer om hoeveel je er gelijktijdig kunt gebruiken met daarbij als extra de vraag of je dan ook nog een ander kanaal kunt opnemen. Volgens de KPN medewerkers zou je bij KPN tot zes TV’s gelijktijdig kunnen kijken en zelfs opnemen. Je betaald echter wel vaak zo’n 4 a 5 euro per decoder meer bovenop je abonnementsprijs. Standaard krijg je vaak maar 1 (of bij KPN twee) decoder erbij. De rest kost dus extra geld!

Als ik nog geen vaste telefoon heb kan ik dan wel naar VOIP ?
Zowel KPN als Ljjbrandt hebben aangegeven dat dit kan en dat u dan een nieuw telefoonnummer krijgt toegewezen behorende bij uw eigen gebied.
Let dus op dat er geen 08xxxxx nummers worden toegewezen want hiervoor gelden vaak andere beltarieven.
Hoe zit het met radio luisteren via glas?
Radio biedt vele mogelijkheden maar er zijn verschillen tussen KPN providers en providers die gebruik maken van Glashart Media. Alleen Glashart Media levert een analoog signaal via de coax. De coax-aansluiting fungeert voor gewone radio’s als een soort antenne.

Bij KPN en aangesloten providers krijgt u alleen nog een digitaal signaal. Luisteren kan dan alleen via de TV-Radio decoder. Deze heeft echter geen speakers. U moet dus de TV aanzetten of een aparte versterker gebruiken. Als alternatief is er eventueel luisteren via internet.

Hoe kan ik contact opnemen met dit initiatief?
De initiatiefnemers zijn: Marcel Gijtenbeek, Jeffrey Schilperoord, André van de Velde en Robin de Groot die via een centraal e-mail adres bereikbaar zijn:
via dit e-mail adres.

Reacties zijn gesloten.